De Kleine Mote

De informatie over corona maatregelen is een advies en is niet bindend.

Corona veiligheidsregels België

Samenscholingsverbod

Tot 26 april 2021 mag u met niet meer dan 4 mensen tegelijk samenkomen, op veilige afstand (kinderen -12j worden niet meegeteld). Deze regel geldt bij niet-georganiseerde activiteiten buiten (uitgezonderd voor gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen). Vanaf maandag 26 april mag u met tien mensen buiten samenkomen in plaats van met vier.

corona regels buitenhuis
Avondklok – Samenscholingsverbod

Vanaf 8 mei 2021 werd de avondklok vervangen door een samenscholingsverbod waarbij tussen middernacht en 5 uur ’s ochtends maximaal drie personen die niet tot hetzelfde huishouden behoren buiten mogen samenkomen.

Grensverkeer

Verplaatsingen voor recreatief-toeristische doeleinden (niet-essentiële reizen) van en naar België blijven verboden tot 19 april 2021.

Gedurende de periode van het verbod zijn enkel essentiële reizen toegelaten. Wie essentiële verplaatsingen maakt, van en naar België, moet in het bezit zijn van een verklaring op eer. Het modelformulier kan hier gedownload worden.

Voor inwoners van de grensstreek gelden verplaatsingen als onderdeel van het dagelijkse leven voor activiteiten die eveneens in België toegelaten zijn, als essentiële reizen, als inwoner van een grensgemeente hebt u voor deze noodzakelijke verplaatsingen geen verklaring op eer nodig. De beperkingen en maatregelen die het buurland in kwestie oplegt, blijven uiteraard van toepassing.

Voor gasten B&B

Sinds 27 juli is het dragen van een mondmasker verplicht voor alle gasten in de gangen en in alle types van gemeenschappelijke ruimtes,…  kortom op plaatsen waar je in contact kan komen met mensen die niet behoren tot je persoonlijke bubbel. In de slaapkamer mag het weer uit.

Voorlopig worden maaltijden niet langer in de gemeenschappelijke eetruimte maar op de kamer genuttigd. Alle bijkomende faciliteiten (zoals feestschuur) zijn afgesloten voor B&B gasten.

Vanaf 9 juni mogen de gemeenschappelijke ruimtes opnieuw gebruikt worden maar onder bepaalde voorwaarden: aan tafel zit u per gezin of per vier, met 1,5 m tussen de gezelschappen.

Tip: gebruik de terrasdeur zodat u niemand moet kruisen in de gang.

Voor gasten Full House

Voor een vakantiehuis gelden dezelfde regels als wanneer men iemand zou uitnodigen in zijn/haar eigen huis.

De gemeenschappelijke ruimte mag dus gebruikt worden om samen te koken en te eten.

Vanaf 8 mei 2021 mogen gezinnen twee knuffelcontacten uit hetzelfde huishouden tegelijk thuis uitnodigen, kinderen tot en met 12 jaar worden niet meegerekend. Vanaf 9 juni mag je vier mensen ontvangen. Dit betekent dat de bezetting van de vakantiewoning dan beperkt is tot de gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen en maximum 4 andere persoon.

Corona Veiligheidsregels Frankrijk

In Frankrijk gelden strenge corona-maatregelen. De grens met België blijft open maar al wie het Franse vasteland betreedt moet de lockdownmaatregelen naleven.

In het hele land geldt een semi lockdown

 • Mondmaskerplicht: dragen van een mondmasker is verplicht in alle gesloten ruimtes waar zich meerdere personen bevinden.
 • Horeca is dicht: bioscopen, theaters, musea, sportzalen, restaurants en bars zijn tot nader order gesloten.
 • Samenscholing is verboden: elke samenscholing van meer dan 6 personen die geen deel uitmaken van een gezin zijn verboden, zowel binnenhuis als buiten.
 • Er geldt een algemene avondklok van 18h tot 6h. De avondklok wordt strikt gecontroleerd, een forfaitaire boete van 135 € wordt aangerekend per persoon die dit niet respecteert.

Die semi lockdown wordt versoepeld:

 • 19 mei 2021 : avondklok vanaf 21h en winkels, terrassen, musea, cinema (beperkt) weer open;
 • 9 juni 2021 : avondklok vanaf 23h en horeca (binnen) weer open;
 • 30 juni 2021  : einde van de avondklok.

Dienst Buitenlandse Zaken biedt recentste regels en meer uitleg.

Regels die voor al onze gasten gelden

Algemeen
 • Blijf thuis als u zich ziek voelt.
 • Was of ontsmet steeds uw handen bij binnenkomen en verlaten van het logies.
 • Was of ontsmet uw handen voor het binnenkomen in de ontbijt- en zitruimte.
 • Hoest en nies in ellenboog wanneer geen papieren zakdoek voorhanden is.
 • Lucht kamers zo vaak mogelijk, zet deur naar terras open.
 • Betaal bij voorkeur elektronisch en contactloos.
Onthaal
 • Graag uw identiteitsgegevens elektronisch opgeven, zodat we de gastenfiche (verplicht bij politiereglement en nuttig voor eventueel contract tracing) vooraf kunnen invullen. Wij hebben van elke volwassene de volgende gegevens nodig: naam en voornaam; nummer identiteitskaart of paspoort; geboorteplaats en -datum. Van elke minderjarige, de naam en voornaam.
 • Respecteer het afgesproken uur van aankomst zodat we een meer verspreide aankomst kunnen voorzien.
 • We gebruiken mondmasker en handschoenen, we houden sociale afstand (1.5 m) en we schudden geen handen.
 • We overlopen de veiligheidsregels (die we u ook digitaal toe zonden en die op deze webpagina staan).
 • Wij overhandigen de sleutel; die werd ontsmet voor afgifte.
 • Gebruik de mogelijkheid om na onthaal, uw handen te wassen en/of te ontsmetten in uw badkamer.
Ontbijt, lunch of avondmaal

Gasten krijgen nog steeds een uitgebreid ontbijt, B&B gasten moeten dit wel op hun kamer nuttigen. Horeca is dicht maar de meeste restaurants (zie https://www.dekleinemote.be/horeca/) bieden nu take away aan en afhalen is toegestaan tot 22 uur ’s avonds.

Maatregelen die wij nemen

Kamer
 • Niet-essentiële meubels en decoratieve elementen zoals tapijten werden zo veel mogelijk verwijderd.
 • Buiten staat een afsluitbare bak met vuilniszak.
Badkamer
 • Op elke badkamer bevindt zich een fles ontsmettingsalcohol.
 • Papieren zakdoekjes werden verwijderd.
 • Wij verwijderden de flacons zeep, douchegel en shampoo, vergeet niet uw eigen producten mee te brengen.
 • Niet-essentiële elementen werden zo veel mogelijk verwijderd.
Ontbijt- en zitruimte

Alle niet-noodzakelijke voorwerpen werden verwijderd zoals place mats, gezelschapsspelen, afstandsbediening, boeken, magazines, toeristische gidsen/stadplannen en promomateriaal.

Wij hebben ook alle dranken –warm en koud- weg gehaald uit de zitkamer, sorry.

Bijkomende faciliteiten

Alle bijkomende faciliteiten zullen afgesloten blijven voor B&B gasten.

Kuisen of interventie tijdens uw bezoek

We minimaliseren het persoonlijke contact door tijdens uw verblijf geen routine onderhoud van de kamers te doen.

Indien interventie zich toch opdringt – bijvoorbeeld voor technisch probleem- wordt een duidelijke afspraak gemaakt met de gasten, bij voorkeur gaan die dan naar een andere ruimte.

De vakantiewoning wordt wel voorzien van voldoende hulpmiddelen om de hygiëne te handhaven: antibacteriële handgel, ontsmettingsalcohol, keukenrol, spons, vaatdoek en dweil. Deze worden per huurperiode vernieuwd: het gebruikte materiaal wordt weggenomen; herbruikbaar materiaal wordt gewassen volgens de richtlijnen.

Doe uw dagelijks rondje om de meest gebruikte plaatsen schoon te maken en te ontsmetten.

De eindschoonmaak wordt uiteraard door ons uitgevoerd.

Kuisen vóór uw bezoek

Uiteraard wordt het volledig logies vóór uw bezoek schoon gemaakt en wordt al het linnengoed gewassen op de aangewezen temperatuur.

Affichering

Volgende tekst wordt opgehangen in het gastenhuis.

BERICHT AAN DE GASTEN

Deze woning werd voor uw aankomst schoongemaakt en gedesinfecteerd volgens de schoonmaakrichtlijnen om de verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan.
Wij vragen graag uw medewerking om het vakantieverblijf netjes en virusbestendig te houden.

Mogen wij u daarom wijzen op volgende aandachtspunten :
1/ Persoonlijk
 · Was uw handen regelmatig. · Niezen of hoesten? Gebruik een papieren zakdoek en gooi deze nadien onmiddellijk weg. · Wanneer je buiten komt, respecteer dan de 1.5 meter afstand. · Vermijd lichamelijk contact met anderen dan uw gezinsleden.
2/ In de woning
· Ventileer regelmatig én grondig alle ruimtes in de woning. · Doe uw dagelijks rondje in de woning om de meest gebruikte plaatsen schoon te maken en te ontsmetten, zoals: – lichtschakelaars – deurknoppen – handgrepen van de kasten – sanitair – kranen – werkoppervlaktes en spoelbakken in de keuken – afstandsbedieningen,.. Om dit alles mogelijk te maken kreeg u van ons bij aankomst een nieuwe spons, vaatdoek, dweil, keukenrol en ontsmettingsmiddel.

Als we allemaal samen deze richtlijnen volgen, zorgen we samen dat een vakantie in veilige omstandigheden kan verlopen. We vragen u ook uitdrukkelijk om rekening te houden met richtlijnen die door de burgemeester zijn opgelegd om massasamenkomsten, onder meer op de toeristische trekpleisters waarbij social distancing niet gegarandeerd kan worden, tegen te gaan. We zijn ervan overtuigd te mogen rekenen op jullie medewerking! Geniet van uw vakantie!