De Kleine Mote

De informatie over corona maatregelen is een advies en is niet bindend.

Corona veiligheidsregels België

Afspreken?

 • U mag niet afspreken met mensen die ziek of besmet zijn.
 • Spreek je binnen af? Ieder gezin kan 8 personen ontvangen, exclusief leden van het eigen gezin en kinderen tot en met 12 jaar.
 • Spreek je buiten af? Vanaf 27 juni is elke beperking buiten opgeheven.
 • Spreek je af in de tuin? Vanaf 27 juni is elke beperking buiten opgeheven.
 • Spreek je in Horeca af? Kan binnen of buiten, tot 8 personen per tafel of één huisgezin per tafel en met 1,5 meter tussen de tafelgezelschappen.

Samenscholingsverbod (avondklok)?

Vanaf 27 juni is elke beperking opgeheven.

Terug uit het buitenland?

Reizen naar het buitenland is niet langer verboden (wel afgeraden).

Wie minder dan 48 uur in het buitenland verbleef, hoef niets te doen, zelfs niet bij terugkeer uit een rode zone.

Voor wie langer dan 48 uur over de grens geweest is, zijn er wel maatregelen. Iedereen (ongeacht vaccinatie) die langer dan 48 uur in het buitenland (ongeacht groene, oranje of rode zone) verbleef moet het zogenoemde Passenger Location Form (PLF) invullen.

Op basis van de antwoorden berekent het formulier PLF of het buitenlands verblijf als een hoogrisicocontact beschouwd wordt (je krijgt dan een SMS); wie terugkomt uit een rode zone, wordt altijd als hoogrisicocontact beschouwd. Hoogrisico betekent dat zeven dagen quarantaine moet en covid-testen op dag één en dag zeven.

Corona veiligheidsregels voor onze gasten

Voor gasten B&B

Gemeenschappelijke ruimtes mogen opnieuw gebruikt worden maar onder bepaalde voorwaarden: aan tafel zit u per gezin of per 8, met 1,5 m tussen de gezelschappen.

Mondmasker blijft verplicht voor alle gasten in de gangen en in alle types van gemeenschappelijke ruimtes,…  kortom op plaatsen waar je in contact kan komen met mensen die niet behoren tot je persoonlijke bubbel. In de eigen kamer mag het weer uit.

Tip: gebruik de terrasdeur zodat u niemand moet kruisen in de gang.

Voor gasten Full House

Voor een vakantiehuis gelden dezelfde regels als wanneer men iemand zou uitnodigen in zijn/haar eigen huis.

“Acht mensen binnen ontvangen” betekent dus dat de bezetting van de vakantiewoning beperkt is tot de gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen en maximum 8 andere persoon. Zo kan de gemeenschappelijke ruimte gebruikt worden om samen te koken en te eten.

Regels die voor al onze gasten gelden

Algemeen
 • Blijf thuis als u zich ziek voelt.
 • Was of ontsmet steeds uw handen bij binnenkomen en verlaten van het logies.
 • Was of ontsmet uw handen voor het binnenkomen in de ontbijt- en zitruimte.
 • Hoest en nies in ellenboog wanneer geen papieren zakdoek voorhanden is.
 • Lucht kamers zo vaak mogelijk, zet deur naar terras open.
 • Betaal bij voorkeur elektronisch en contactloos.
Onthaal
 • Graag uw identiteitsgegevens elektronisch opgeven, zodat we de gastenfiche (verplicht bij politiereglement en nuttig voor eventueel contract tracing) vooraf kunnen invullen. Wij hebben van elke volwassene de volgende gegevens nodig: naam en voornaam; nummer identiteitskaart of paspoort; geboorteplaats en -datum. Van elke minderjarige, de naam en voornaam.
 • Respecteer het afgesproken uur van aankomst zodat we een meer verspreide aankomst kunnen voorzien.
 • We gebruiken mondmasker en handschoenen, we houden sociale afstand (1.5 m) en we schudden geen handen.
 • We overlopen de veiligheidsregels (die we afficheren en die op deze webpagina staan).
 • Wij overhandigen de sleutel; die werd ontsmet voor afgifte.
 • Gebruik de mogelijkheid om na onthaal, uw handen te wassen en/of te ontsmetten in uw badkamer.

Corona Veiligheidsregels Frankrijk

De grens met België blijft open maar al wie het Franse vasteland betreedt moet de Franse maatregelen naleven.

In principe is er een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur oud verplicht om het Franse grondgebied te betreden (enkel wegvervoerders, grensarbeiders en bewoners van grenswoongebieden in een straal van 30 km rond hun woning zijn vrijgesteld van deze verplichting).

Belgen die minstens twee weken (minstens 4 weken voor het vaccin van Johnson & Johnson) volledig gevaccineerd zijn (of, voor wie een corona-besmetting had, één 1 injectie kreeg) mogen Frankrijk binnen.

In Frankrijk zijn winkels, horeca, musea, cinema weer open en de avondklok werd afgeschaft maar het “gezondheidspas” wordt geëist voor wie een evenement met meer dan 50 aanwezigen wil bezoeken (vanaf 21 juli) en bij café- en restaurantbezoeken, verplaatsingen per vliegtuig of per trein, of om winkelcentra en bioscopen binnen te mogen (vanaf 1 augustus).

Het internationaal vaccinatiecertificaat is voor heel Europa rechtsgeldig sinds 1 juli. Met dat Europese certificaat kan je in elke lidstaat officieel bewijzen wat jouw “coronastatus” is (ben je volledig gevaccineerd? Hoe lang al? Heb je recent een PCR-test gedaan en was die negatief? Heb je recent corona gehad en dus antistoffen?). In België is dat digitale coronacertificaat te vinden op covidsafe.be.

Dienst Buitenlandse Zaken biedt recentste regels en meer uitleg.

Maatregelen die wij nemen

Kamer

 • Niet-essentiële meubels en decoratieve elementen zoals tapijten werden zo veel mogelijk verwijderd.
 • Buiten staat een afsluitbare bak met vuilniszak.

Badkamer

 • Op elke badkamer bevindt zich een fles ontsmettingsalcohol.
 • Papieren zakdoekjes werden verwijderd.
 • Wij verwijderden de flacons zeep, douchegel en shampoo, vergeet niet uw eigen producten mee te brengen.
 • Niet-essentiële elementen werden zo veel mogelijk verwijderd.

Ontbijt- en zitruimte

Alle niet-noodzakelijke voorwerpen werden verwijderd zoals place mats, gezelschapsspelen, afstandsbediening, boeken, magazines, toeristische gidsen/stadplannen en promomateriaal.

Kuisen of interventie tijdens uw bezoek

We minimaliseren het persoonlijke contact door tijdens uw verblijf geen routine onderhoud van de kamers te doen.

Indien interventie zich toch opdringt – bijvoorbeeld voor technisch probleem- wordt een duidelijke afspraak gemaakt met de gasten, bij voorkeur gaan die dan naar een andere ruimte.

De vakantiewoning wordt wel voorzien van voldoende hulpmiddelen om de hygiëne te handhaven: antibacteriële handgel, ontsmettingsalcohol, keukenrol, spons, vaatdoek en dweil. Deze worden per huurperiode vernieuwd: het gebruikte materiaal wordt weggenomen; herbruikbaar materiaal wordt gewassen volgens de richtlijnen.

Doe uw dagelijks rondje om de meest gebruikte plaatsen schoon te maken en te ontsmetten.

De eindschoonmaak wordt uiteraard door ons uitgevoerd.

Kuisen vóór uw bezoek

Uiteraard wordt het volledig logies vóór uw bezoek schoon gemaakt en wordt al het linnengoed gewassen op de aangewezen temperatuur.

Affichering

Volgende tekst wordt opgehangen in het gastenhuis.

BERICHT AAN DE GASTEN

Deze woning werd voor uw aankomst schoongemaakt en gedesinfecteerd volgens de schoonmaakrichtlijnen om de verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan.
Wij vragen graag uw medewerking om het vakantieverblijf netjes en virusbestendig te houden.

Mogen wij u daarom wijzen op volgende aandachtspunten :
1/ Persoonlijk
 · Was uw handen regelmatig. · Niezen of hoesten? Gebruik een papieren zakdoek en gooi deze nadien onmiddellijk weg. · Wanneer je buiten komt, respecteer dan de 1.5 meter afstand. · Vermijd lichamelijk contact met anderen dan uw gezinsleden.
2/ In de woning
· Ventileer regelmatig én grondig alle ruimtes in de woning. · Doe uw dagelijks rondje in de woning om de meest gebruikte plaatsen schoon te maken en te ontsmetten, zoals: – lichtschakelaars – deurknoppen – handgrepen van de kasten – sanitair – kranen – werkoppervlaktes en spoelbakken in de keuken – afstandsbedieningen,.. Om dit alles mogelijk te maken kreeg u van ons bij aankomst een nieuwe spons, vaatdoek, dweil, keukenrol en ontsmettingsmiddel.

Als we allemaal samen deze richtlijnen volgen, zorgen we samen dat een vakantie in veilige omstandigheden kan verlopen. We vragen u ook uitdrukkelijk om rekening te houden met richtlijnen die door de burgemeester zijn opgelegd om massasamenkomsten, onder meer op de toeristische trekpleisters waarbij social distancing niet gegarandeerd kan worden, tegen te gaan. We zijn ervan overtuigd te mogen rekenen op jullie medewerking! Geniet van uw vakantie!