De Kleine Mote

Covid-19 Veiligheidsregels België

Conform de richtlijnen van de overheid nemen wij de nodige maatregelen.

Belangrijkste regels

Gasten B&B

Sinds 27 juli is het dragen van een mondmasker verplicht voor alle gasten in de gangen en in alle types van gemeenschappelijke ruimtes,…  kortom op plaatsen waar je in contact kan komen met mensen die niet behoren tot je persoonlijke bubbel. In de slaapkamer mag het weer uit.

Het masker mocht ook uit aan tafel om te eten (van zodra je recht stond en circuleerde in het logies moest het masker dan weer aan) maar sinds 1 november moeten maaltijden op de kamer worden genuttigd. 

Tip: gebruik de terrasdeur zodat u niemand moet kruisen in de gang.

Gasten Full House

Voor een vakantiehuis gelden dezelfde regels als wanneer men iemand zou uitnodigen in zijn/haar eigen huis.

Sinds 1 november 2020 mogen gezinnen maar één knuffelcontact tegelijk thuis uitnodigen (kinderen onder 12 jaar worden niet meegeteld). Dit betekent dat de bezetting van de vakantiewoning beperkt is tot de gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen en maximum 1 andere persoon.

Samenscholingsverbod

Sinds 9 oktober mag u met niet meer dan 4 mensen tegelijk samenkomen, op veilige afstand (kinderen worden niet meegeteld). Deze regel geldt bij niet-georganiseerde activiteiten buiten (uitgezonderd voor gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen).

Avondklok

Sinds 19 oktober is er in Vlaanderen een avondklok ingesteld van middernacht tot 5 uur ’s ochtends.

Regels die voor al onze gasten gelden

Algemeen

 • Blijf thuis als u zich ziek voelt.
 • Was of ontsmet steeds uw handen bij binnenkomen en verlaten van het logies.
 • Was of ontsmet uw handen voor het binnenkomen in de ontbijt- en zitruimte.
 • Hoest en nies in ellenboog wanneer geen papieren zakdoek voorhanden is.
 • Lucht kamers zo vaak mogelijk, zet deur naar terras open.
 • Betaal bij voorkeur elektronisch en contactloos.

Onthaal

 • Graag uw identiteitsgegevens elektronisch opgeven, zodat we de gastenfiche (verplicht bij politiereglement en nuttig voor eventueel contract tracing) vooraf kunnen invullen. Wij hebben van elke volwassene de volgende gegevens nodig: naam en voornaam; nummer identiteitskaart of paspoort; geboorteplaats en -datum. Van elke minderjarige, de naam en voornaam.
 • Respecteer het afgesproken uur van aankomst zodat we een meer verspreide aankomst kunnen voorzien.
 • We gebruiken mondmasker en handschoenen, we houden sociale afstand (1.5 m) en we schudden geen handen.
 • We overlopen de veiligheidsregels (die we u ook digitaal toe zonden en die op deze webpagina staan).
 • Wij overhandigen de sleutel; die werd ontsmet voor afgifte.
 • Gebruik de mogelijkheid om na onthaal, uw handen te wassen en/of te ontsmetten in uw badkamer.

Gebruik van eet- en zitruimte

Sinds 1 november kan de gemeenschappelijke ruimte niet meer gebruikt worden.

Ontbijt, lunch of avondmaal

Gasten krijgen nog steeds een uitgebreid ontbijt.

Horeca is dicht maar de meeste restaurants (zie https://www.dekleinemote.be/horeca/) bieden nu take away aan en afhalen is toegestaan tot 22 uur ’s avonds.

Maatregelen die wij nemen

Kamer

 • Wij laten minstens één dag tussentijd tussen verhuring van dezelfde kamer.
 • Niet-essentiële meubels en decoratieve elementen zoals tapijten werden zo veel mogelijk verwijderd.
 • Buiten staat een afsluitbare bak met vuilniszak.

Badkamer

 • Op elke badkamer bevindt zich een fles ontsmettingsalcohol.
 • Papieren zakdoekjes werden verwijderd.
 • Wij verwijderden de flacons zeep, douchegel en shampoo, vergeet niet uw eigen producten mee te brengen.
 • Niet-essentiële elementen werden zo veel mogelijk verwijderd.

Ontbijt- en zitruimte

Alle niet-noodzakelijke voorwerpen werden verwijderd zoals place mats, gezelschapsspelen, afstandsbediening, boeken, magazines, toeristische gidsen/stadplannen en promomateriaal.

Wij hebben ook alle dranken –warm en koud- weg gehaald uit de zitkamer, sorry.

Bijkomende faciliteiten

Alle bijkomende faciliteiten zullen afgesloten blijven.

Kuisen of interventie tijdens uw bezoek

We minimaliseren het persoonlijke contact door tijdens uw verblijf geen routine onderhoud van de kamers te doen, enkel op aanvraag.

Indien interventie zich toch opdringt – bijvoorbeeld voor technisch probleem- wordt een duidelijke afspraak gemaakt met de gasten, bij voorkeur gaan die dan naar een andere ruimte.

De vakantiewoning wordt wel voorzien van voldoende hulpmiddelen om de hygiëne te handhaven: antibacteriële handgel, ontsmettingsalcohol, keukenrol, spons, vaatdoek en dweil. Deze worden per huurperiode vernieuwd: het gebruikte materiaal wordt weggenomen; herbruikbaar materiaal wordt gewassen volgens de richtlijnen.

Doe uw dagelijks rondje in de woning om de meest gebruikte plaatsen schoon te maken en te ontsmetten.

De eindschoonmaak wordt uiteraard door ons uitgevoerd.

Kuisen vóór uw bezoek

Uiteraard wordt het volledig logies vóór uw bezoek schoon gemaakt en wordt al het linnengoed gewassen op de aangewezen temperatuur. Daarbij worden volgende instructies nageleefd:

Instructies bij het kuisen

 • Verlucht alle kamers voordat je gaat schoonmaken.
 • Draag beschermende kledij tijdens het schoonmaken zoals wegwerphandschoenen en een mondmasker. Raak je gezicht niet aan tijdens het schoonmaken. Was bij het uittrekken van de handschoenen onmiddellijk je handen.
 • Was je handen grondig voor en na elke schoonmaakbeurt.
 • Reiniging van de kamers dient met zorg en met nadruk op desinfectie van de diverse oppervlakten te gebeuren. Let extra op het schoonmaken en ontsmetten van de meest gebruikte plaatsen zoals: lichtschakelaars, deurknoppen, handgrepen van de kasten, sanitair, kranen, werkoppervlaktes en spoelbakken in de keuken.
 • Altijd eerst kuisen en dan pas ontsmetten. Poetsen met water en zeep.
 • Gebruik een vuilniszak in je afsluitbare vuilnisbakken.
 • Reinig je stofzuiger na elke schoonmaakbeurt met een ontsmettingsmiddel.
 • Gooi het schoonmaakmateriaal weg of was ze op de aangewezen temperatuur.
 • Verwijder al je schoonmaakkledij op een veilige manier of was ze op de aangewezen temperatuur.

Instructies bij het wasgoed

 • Vergeet niet om handschoenen te dragen bij het aanraken van de vuile was en zorg ervoor dat je niet met de was schudt, omdat dit de verspreiding van ziektekiemen kan vergroten.
 • Reinig en ontsmet wasmanden en – zakken of gebruik indien mogelijk een zak die je na gebruik kunt weggooien of wassen (bijv. een oude sloop).
 • Was op de aangewezen temperatuur.

Covid-19 Veiligheidsregels Frankrijk

Vanaf eind oktober gelden in Frankrijk opnieuw strenge corona-maatregelen, het land is opnieuw in semi lockdown. Telewerk wordt de algemene regel. Niet-essentiële zaken, waaronder de horeca, moeten sluiten. Bijeenkomsten van personen die geen deel uitmaken van een gezin zijn verboden. 

Er gold al een avondklok van 21h tot 6h maar nu worden alle verplaatsingen sterk beperkt: wie de deur uit wil, moet een attest kunnen voorleggen.

Affichering

Volgende tekst wordt opgehangen in het gastenhuis.

BERICHT AAN DE GASTEN

Deze woning werd voor uw aankomst schoongemaakt en gedesinfecteerd volgens de schoonmaakrichtlijnen om de verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan.
Wij vragen graag uw medewerking om het vakantieverblijf netjes en virusbestendig te houden. Mogen wij u daarom wijzen op volgende aandachtspunten :
1/ Persoonlijk
 · Was uw handen regelmatig. · Niezen of hoesten? Gebruik een papieren zakdoek en gooi deze nadien onmiddellijk weg. · Wanneer je buiten komt, respecteer dan de 1.5 meter afstand. · Vermijd lichamelijk contact met anderen dan uw gezinsleden.
2/ In de woning
· Ventileer regelmatig én grondig alle ruimtes in de woning. · Doe uw dagelijks rondje in de woning om de meest gebruikte plaatsen schoon te maken en te ontsmetten, zoals: – lichtschakelaars – deurknoppen – handgrepen van de kasten – sanitair – kranen – werkoppervlaktes en spoelbakken in de keuken – afstandsbedieningen,.. Om dit alles mogelijk te maken kreeg u van ons bij aankomst een nieuwe spons, vaatdoek, dweil, keukenrol en ontsmettingsmiddel.
Als we allemaal samen deze richtlijnen volgen, zorgen we samen dat een vakantie in veilige omstandigheden kan verlopen. We vragen u ook uitdrukkelijk om rekening te houden met richtlijnen die door de burgemeester zijn opgelegd om massasamenkomsten, onder meer op de toeristische trekpleisters waarbij social distancing niet gegarandeerd kan worden, tegen te gaan. We zijn ervan overtuigd te mogen rekenen op jullie medewerking! Geniet van uw vakantie!