De Kleine Mote

Je winkelwagen

Villeneuve-d'Ascq
LaM Calder

Villeneuve-d’Ascq [40 km]

LAM Museum voor Moderne Kunst

1 allée du Musée 59650 Villeneuve d’Ascq

Rijke collectie  modern (o.m. Georges Braque, Pablo Picasso, Amedeo Modigliani, Fernand Léger, Klee, Joan Miró, Calder), hedendaags (o.m. Lewis Baltz, Alighiero Boetti, Daniel Buren, Pascal Convert en Pierre Soulages).

Het LaM bezit de belangrijkste openbare art-brutcollectie in Frankrijk, met werken (van o.m. Aloise Corbaz, Joseph Crepin, Henry Darger, Auguste Foresti, Raphaël Lonné, Josef Wittlich, Frantz Guyodo, Salim Karami, Vasilij Romanenkov) die het museum internationale bekendheid brachten.

Beeldenpark (Eugène Dodeigne, Jean Roulland, Calder en Picasso).

Het museum ligt aan de rand van een heel mooi natuurgebied: Val de Marque biedt, met een reeks meertjes, de mogelijkheid tot een prachtige wandeling (Parc du Héron, Lac du Héron).

www.musee-lam.fr

Musée des moulins – Molenmuseum

rue Albert Samain, 59650 Villeneuve d’Ascq

Een hoofdgebouw waarin aspecten van het wind- en watermolenbedrijf aan de orde komen en drie molens: twee standaardmolens (een lijnzaadoliemolen en een korenmolen) en één watermolen.

http://asso.nordnet.fr/aramnord/musee/index.htm

Musee de Plein Air – Openluchtmuseum

143 rue Colbert, 59493 Villeneuve d’Ascq

Het museum -een park van 13 hectare met een twintigtal traditionele gebouwen, zoals hutten, werkplaatsen en schuren- laat de bezoekers kennismaken met de architectuur van het landelijke erfgoed.

Musée du Terroir – Landmuseum

12 Carrière Delporte, 59650 Villeneuve-d’Ascq France

Ondergebracht in een boerderij uit de 18e eeuw, evoceert het museum het landelijke leven van vroeger aan de hand van een tentoonstelling van oude alledaagse voorwerpen en interieurreconstructies.

https://museeduterroir.villeneuvedascq.fr/