De Kleine Mote

Je winkelwagen

Tariefvrijheid

Online boekingssites zoals Booking.com zijn niet meer weg te denken van de markt, en zijn enorm succesvol, ze bieden de consument een handig overzicht van accommodaties en prijzen en zijn gebruiksvriendelijk bij het reserveren.

Het nadeel is dat logiesuitbaters erg afhankelijk zijn geworden van dergelijke platformen. De machtspositie van deze boekingsplatformen liet hen toe hoge commissies en pariteitsclausules op te leggen aan de uitbaters.

Die pariteitsclausules verboden de logiesuitbaters om op de eigen website of via andere kanalen een goedkoper tarief, of betere voorwaarden aan te bieden aan de consument.

Sinds de wet van 30 juli 2018 (Wet betreffende de tariefvrijheid van exploitanten van toeristische logies in de contracten afgesloten met platformoperators voor online reservatie) is dergelijke pariteitsclausule niet meer geldig in België. Het verbod op de pariteitsclausules laat de exploitanten van toeristische logies toe om zelf de voorwaarden en prijzen van hun aanbod te bepalen en te afficheren, en geeft hen dus opnieuw volledige tariefvrijheid.

Wij garanderen dat wie via onze eigen website boekt, van de laagste prijs geniet.